Använda fullkornsmjöl vid bakning

Om du vill experimentera med nya strukturer och smaker eller helt enkelt vill ge lite mer näring i din bakning, då är användning av fullkornsprodukter ett fantastiskt sätt att uppnå detta. Att arbeta med fullkorn i din bakning kan vara mycket roligt.

Den moderna bakningen är inriktad på bekvämlighet och därmed hittar du de flesta recept som innehåller mjöl för alla ändamål och så vidare. Liksom alla allroundare är allmjölet okej i en rad saker, men är inte bra på någonting. Till exempel kräver en delikat bakelse ett mjöl som är lägre i gluten än ditt typiska mjöl för alla ändamål. Det är flexibelt och bekvämt som gör det populärt, men det kommer inte att producera den typ av tårta att dö för. Det är anledningen till att användning av fullkornsmjöl är mycket mer än bara ett hälsosamt alternativ, det kan också förändra kvaliteten på din färdiga produkt.

Den förbättrade smaken och kornigheten av mjöl av fullkornet beror på att det slipas ur hela vetebäret. När ett mjukare bär används för att skapa mjölet kan det användas för att göra en bra bakelse. Detta mycket mjukare fullkorn är idealiskt för heta kakor, bakverk och till och med dina grundläggande muffinsrecept.

Hembakning ger dig möjligheten att använda ingredienser av högsta kvalitet. Att använda hela ingredienser gör dina bakvaror ännu hälsosammare. Hela livsmedel är livsmedel som fortfarande är i naturligt tillstånd; de har inte bearbetats eller förfinats. Tänk på skillnaden mellan en bakad potatis och potatismos, den ena är i sitt naturliga ”hela” tillstånd och den andra har förändrats, skinnen tagits bort och smör och mjölk eller grädde har lagts till. När du använder hela ingredienser innehåller de fortfarande alla naturliga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Ett av de mest grundläggande sätten att göra bakade varor friskare är att använda fullkornsmjöl istället för det vanligare vitt mjöl. Hela vetemjölet är mer näringsrikt eftersom vitt mjöl har bearbetats och tagits bort från viktiga näringsämnen som fiber. Om du föredrar smaken av vitt mjöl kan du använda en blandning av de två och långsamt öka förhållandet mellan fullkornsmjöl över tid. När du bakar är valet allt ditt och möjligheterna är oändliga.

Fördelarna med att använda hela livsmedel i hembakningsprojekten är inte bara alla de goda saker som finns kvar. Kanske är det ännu viktigare vad som lämnas utanför. Ofta är hela livsmedel ekologiska eller odlas utan skadliga bekämpningsmedel. Detta betyder också att mindre kemikalier går in i kroppen. Förpackade bakade varor innehåller konserveringsmedel och andra tillsatser som salt, socker och mättat eller transfett, inklusive dextros och den fruktade majsfrukten med hög fruktos. Dessa tillsatser är avsedda att ge produkterna en längre hållbarhet och i vissa fall lägger de till ytterligare smakämnen för att kompensera för ingredienser av mindre kvalitet. Dessa kemikalier är svårare för kroppen att bearbeta än hela, naturliga ingredienser som du skulle använda när du bakar hemma. De tillsatta fettema och sockretar översätter till extra kalorier och ökar risken för diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck, för att inte tala om fetma.

Vitt socker är den vanligaste typen av socker eftersom vi alla använder det vårt dagliga liv. Det är ett granulärt socker som vi använder det i vårt kaffe, te eller helt enkelt för att söta upp någon maträtt eller dryck vi vill. Vitt socker har också sitt eget syfte med bakning. Det håller bakade produkter fuktiga och mjuka och ger den en söt smak. Det används ofta i muffins, kakor, brownies, svampkakor och mycket mer.

Även om det finns många olika typer är det dessa fyra vanligare sockerarter som används i bakningsindustrin eftersom de båda erbjuder sin egen unika funktion för de olika recepten.

Vårt huvudfokus hos Golden Fry är att tillhandahålla specialanpassade produkter och tjänster till restauranger, take-away, mattillverkare, catering, grossister, stormarknader och Spaza-butiker. Vi är en godkänd begagnad oljesamlare som levererar Biodiesel till företag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *