Är det bakade New York Style Cheesecake Recept bäst?

Att leta efter genvägar i köket är en tidshöjd tradition. Nästan alla, oavsett om de är en nybörjarkock eller en livslång köksguide, vill vid någon tidpunkt hitta ett bättre och snabbare sätt att få de resultat de letar efter. Det bakade ostkakareceptet i New York-stil drar mer än sin andel genvägssökare, av två huvudsakliga skäl.

Först ut är den inneboende enkelheten i New York cheesecake recept. Den består av några få ingredienser som hålls i försiktig balans och kokas försiktigt. Även om slutresultatet är ett underverk av smidig läckerhet, kan du komma dit bli lite av en tråkig resa när du har gjort det 10 eller 20 gånger. Den naturliga människans lust att söka variation tar över, och nästa sak du vet att du är borta i receptet vildmarken.

I motsatt ände är den bakade cheesecake-receptet ibland temperamentsfullt. Den som har gjort receptet några gånger har stött på ett av de två vanligaste problemen med det: en ostkaka som ”faller” i en platt skiva med ostig chewiness eller en som spricker i en sådan utsträckning att det ser ut som om den har drabbats av en hammare. Om detta har hänt ett par gånger kan skicka vem som helst på jakt efter ett mer skumsäker sätt att göra sin favorit allamerikanska efterrätt.

Ett tips om jästbröd bakat i mikrovågsugn. En mikrovågsugn värms upp med utstrålad värme som kommer att döda jästsporer innan de har en chans att baka i den slutliga stigningen som äger rum i ugnen. Brödet fortsätter att stiga i ugnen tills det blir varmt och sporerna dödas.

Använd inte borosil, corningware och pyrex ugnsäker redskap eftersom sidan är för tjock för korrekt bakning i mikrovågsugn.

Låt mat med bakpulver i dem stå några minuter innan tillagning för att låta hällmedel fungera.

När du bakar en kaka ska du inte fylla behållaren mer än halvfull eftersom mikrovågskakor stiger mer än kakor bakade i en konventionell ugn.

En annan enkel förändring som kan göras är att minska mängden socker i ett recept. Socker skapar både oönskat socker och oönskat fett. De flesta av tiden recept kräver faktiskt mer socker än vad som verkligen behövs så att använda mindre socker är okej. Standardavvikelsen för detta förslag är ungefär en fjärdedel, vilket också betyder en fjärdedel av fettet och sockret.

För att upprätthålla smak i dina recept medan du ändrar mängden socker du lägger i kan du lägga till andra smaker. Läckra baksmaker som kompenserar minskningen av socker inkluderar kanel, vanilj eller muskot.

För att minska fettet i bakade varor kan du ofta använda vegetabilisk olja istället för smör eller förkorta.

Så kom ihåg denna högsäsong om du vill minska ditt kaloriintag medan du fortfarande hänger dig åt alla läckra semesterrätter, vilket gör dina bakvaror friskare med dessa tips är ett bra sätt att göra det.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *