Låt dem äta chokladkaka! Glutenfritt mejerifrit Dessertrecept

Det verkar som att fler och fler människor blir känsliga och allergiska mot så många saker! Det känns som en allergiepidemi men kanske är det bara jag som blåser saker ur proportion. Hur som helst, min största oro för denna epidemi är hur kan jag göra en chokladkaka som smakar som chokladkaka och inte som en carob-quinoa-groddrå kakao-brunaktig sak ??? Detta var verkligen skrämmande och ganska svårt för mig.

Det är lätt att bryta ut rismjöl, tapiokastärkelse, rapsolja, majsolja etc. men slutresultatet av dessa ingredienser är för mig väldigt torrt och smaklöst. Dessa ingredienser, både näringsmässigt och smakmässigt, har inte höga standarder alls. Så jag gick in i köket och började manipulera med mitt nuvarande recept med glutenfri chokladkaka för att se om jag också kunde göra det mejerifria. En av mina inspirationer för att starta min egen receptblogg är Elana Amsterdam of Elana’s Pantry. Jag använder hennes webbplats som referenspunkt då och då för mina egna skapelser. Så jag besökte hennes webbplats ännu en gång för lite inspiration och kom ihåg att hon använder grapeseed oil som en ersättning för smör i hennes recept. Jag hade funderat på att använda kokosolja men jag ville skapa en chokladkaka som smakar som gammaldags hemlagad chokladkaka. Så jag tänkte på min reci

Blanda socker och kanel i en liten skål och lägg åt sidan. Blanda ihop butterscotchpudding och brunt socker och lägg åt sidan. Skär varje bröd i två delar. Skär 2 bitar på längden igen. Skär varje remsa i små bitar. Rulla varje bit i socker- och kanelblandningen. Högen (kasta, kasta – det är här det kan bli roligt) alla dessa bitar i en väl smord bunt eller en massiv rörpanna. När alla bitar är i pannan, ta butterscotch pudding och brunt socker blandning och strö det över bröddejstyckena. Smält smöret och droppa över bröddeg, pudding och sockerblandning. Täck pannan med vaxpapper och en handduk och låt den stiga i 1 1/2 timme. Grädda vid 350 grader i 25 till 30 minuter. Låt svalna ett tag, vänd pannan och skaka ut brödet.

Om du följer ett gammalt recept och har en fläktassisterad ugn, kan du stänga av ugnens temperatur med 10 ° C lägre än temperaturen i ugnen. Grädda under samma tid som anges i receptet, men täck toppen av kakan med köksfolie under de senaste 10 minuterna av kokningen för att förhindra att kakan bränner. Då får du perfekta resultat.

Kom också ihåg att när du kan lukta kakan tillagas är det nästan gjort. Även om receptet säger att du har ytterligare 20 minuter kvar ska du alltid kontrollera kakan när du kan lukta den, eftersom den kan ha kokt mycket snabbare än du trodde.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *