Skapa din egen bok med bakrecept

Vintern är en bra säsong för bakning, delvis på grund av att du tillbringar flera timmar i huset på grund av dåligt väder. Om du letar efter bakrecept finns det flera källor från vilka du kan hämta information, men främst bland dem bör vara familjerecepter.

Även om du inte kommer från en familj bakare, visste förhoppningsvis någon släkting någonstans hur man skulle baka en kaka och räddade receptet. Om detta inte är fallet måste du börja sammanställa dina egna recept. Vilka bakrecept du använder kan återspegla din egen familj och kulturhistoria, som förtjänade att bevaras.

Fruktiga tillägg – Victoria svampkaka är populär hos alla men om du upptäcker att din vanligtvis faller platt kan du prova att använda självhöjande mjöl och 2 tsk bakpulver – det kommer att göra en verklig skillnad. Och du kan enkelt jazza upp en vanlig svampkaka med sommarfrukter: hacka jordgubbar i bitar och blanda dem med hallon och röda vinbär. För en boozy version, blötlägg frukterna i 2 msk framboislikör. Använd frukten för att fylla kakan, tillsammans med grädde, istället för sylt.

Kaka för pudding? – Om du gör en fuktig tårta kan du förvandla den till en efterrätt. Servera bara den med lite vaniljmascarpone-grädde. För att göra detta, rör om vaniljextrakt eller ännu bättre, vaniljesocker, i ett badkar med mascarpone. Vaniljesocker är det enkla att göra: lägg lite rapsocker och vaniljskidor i matprocessorn och blitz dem. När du vill använda det, sikt helt enkelt sockret för att ta bort bitar av skida – eller bara begrava ett par vaniljskidor i en burk med socker. Det är väl värt att göra eftersom vanilj ger en härlig smak till många bakrecept.

Hälsosam kul inga bakrecept är så nära du som musen. Du behöver inte värma upp ugnen eller slå på mikrovågsugnen för dessa enkla godisar. Dessa enkla recept för barn kommer att ge dem några läckra öknar och hälsosamma godisar. Barnen kommer att ha kul och du kan koppla av medan barnen tycker om att förbereda sina egna snacks.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *