Snickerdoodle Cookie Recept – Hur man gör Snickerdoodles utan kräm av tandsten

Kräm av tandsten är en ålderdom ingrediens som finns i nästan alla Snickerdoodle recept. Den vanliga hushållsbakaren vet sällan vad kräm av tartar är, än mindre har det sura baserade saltet i sitt kryddskåp. Det räcker med att säga att du fortfarande kan njuta av läckra Snickerdoodles även om du kanske inte har några till hands. Du kan till och med finna att du gillar slutresultaten bättre med en enkel gemensam substitution.

Kräm av tandsten används vanligtvis i samband med bakpulver när man gör Snickerdoodle-kakor. Bakpulver är det sura medlet medan grädde av tandsten inte har några sura egenskaper alls. Det är den sura motsvarigheten som gör att bakpulver reagerar och inte lämnar en bitter smak i kakan efter att den har bakat. Bakpulver måste alltid användas med en syrabaserad mat som kärnmjölk, yoghurt, frukt och kräm av tartar. Ett Snickerdoodle-recept kräver vanligtvis två delar grädde tandsten till en del bakpulver. I frånvaro av kräm av tandsten kan du dock ersätta dessa två till en formel med bakpulver.

Blanda de tre första ingredienserna ovan i en kastrull, värm tills det börjar sjuda, ta sedan bort från värmen och sval till ljummet. Detta steg behövs för att inaktivera enzymer i mjölken som kommer att störa jäst. Blandningen måste också svalna för att inte döda jästen.

När blandningen har svalnat till ljummen, tillsätt jäst och ägg, sedan det mesta av mjölet. Knåda cirka 10 minuter tills degen gör en slät boll och är elastisk men inte klibbig. Tillsätt den sista koppen mjöl gradvis när du knådar, eftersom fuktigheten påverkar hur mycket mjöl degen tar upp. Bättre att lägga till mjöl upprepade gånger, lite åt gången, än att lägga till för mycket. Degen ska vara mjukt och hålla fast vid sig själv, men inte till händerna eller arbetsytan.

Snabba bröd är enkla att göra till luncher och eftermiddagsnacks, särskilt när du vill ha något bara lite sött. De är också bra för gåvor, kontorsfester och bufféer. En extra fördel: du får dela de läckra resultaten med familj och vänner.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *