Sockerliga söta nödsituationer Receptersubstitutioner eller ingrediensekvivalenter för sockerarter och melass

Det är en godis som bakar godis, men att ta slut på en avgörande receptbeståndsdel kan verkligen gumma upp verk. Att känna till en ingrediens ”motsvarande” eller substitution kan rädda dagen. Många tårta- och kakorrecept kan anpassas genom att använda moderna sötningsmedel om du inte har ingredienser som krävs i vintage kokböcker eller mormors ökenrecept. Idag hjälper mamma kockar i köket med tips om granulerade, bruna, pulveriserade sockerarter och melass.

Pouring milk and using a whisk

Granulerat socker – De flesta socker tillverkas av sockerrör eller sockerbetor. Växterna saftas, vätskan kokas flera gånger för att separera melass och den kvarvarande klara vätskan kristalliseras till de välkända vita granulaten på våra bord. Om du inte har 1 kopp granulerat socker, använd 1 kopp packat brunt socker ELLER istället för 1 kopp granulerat socker, använd 2 koppar pulveriserat socker.

Tendensen är att under baka jästbröd. Den interna temperaturen för jästbröd bör vara 210 grader och måste vara minst 185 grader. Det enda sättet att på ett tillförlitligt sätt säga vad som händer inne i denna limpa är med en termometer av sonden. Ta bort brödet från pannan och sätt in termometern genom bottenskorpan i mitten av limpa.

(Om du ska baka bröd och du inte har en termometer rekommenderar vi starkt att du köper en. Du behöver det för att testa temperaturen på vattnet, degen och det färdiga brödet. Du kan köpa en på vår webbplats.)

När brödet är klart kommer skorpfärgen att variera från en gyllenbrun till en djupbrun för hantverkare bröd bakade i en varm ugn. Bröd med högre sockerinnehåll eller i varm ugn tenderar att brunt snabbare när sockret karamelliseras. Om brödet brunar för snabbt, gör ett tält av aluminiumfolie och täck toppen av limpa.

Om du gör detta misstag smälter glasyren helt enkelt och förlorar sin ursprungliga struktur och utseende. Kylningen till rumstemperatur tar vanligtvis ungefär en till två timmar. Du måste ta hand om den här tiden när du börjar med förberedelsen av receptet. Du kan påskynda processen genom att lämna pannan på en sval bänkskiva. Du får dock inte placera den i kylen medan den fortfarande är varm.

Lämna kakan utan dekoration

Du kan komma med kreativ dekoration även om du har bråttom eller inte är särskilt bra på det här. En av de enklaste teknikerna är att lägga till fruktbitar i ett intressant mönster. Du kan också använda malda råa nötter. Även om du inte har en dekorationspåse kan du ta en ren plastpåse och göra ett litet hål genom att ta bort ett av hörnet. Då kan du fylla den med glasyr och frigöra din fantasi.

Du är nu beredd på att baka den perfekta kakan.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *