Tvåäggskakan – Recept för ett tacksamt liv

Tvåäggskakan är en godbit från min barndom. Det är enkelt och anspråkslöst. Det är utsökt utan att vara pretentiös. Den här artikeln innehåller en berättelse, receptet och vad det är minnet symboliserar för mig.

När jag var liten flicka bodde min familj på en liten gård söder om Belen, New Mexico. Det fanns ett antal år under min barndom att pengarna var knappa. Mina föräldrar var tvungna att nöja sig med det vi hade, som var mjölk, mjölkprodukter och kött från nötkreatur, ägg från kycklingar och råvaror från trädgården. Så vi hade alltid mat att äta, även om vi aldrig hade ”butiksköpta” delikatesser på bordet. En av de godis jag minns mest att min mamma gjorde var Tvåäggskakan. Ingredienserna inkluderade ägg, mjölk och smör, som vi alltid hade, och det kunde piskas upp och redo på bara cirka 30 minuter.

Gluten ger hela vetemjöl den struktur som krävs för ett bra limpa. Om din marknad inte innehåller vete gluten kan du prova din lokala hälsokostbutik. Kom ihåg den extra knådningen. Det är särskilt viktigt i 100% fullkornsbröd. På grund av den extra knådan, använd detta recept endast på den vanliga bakcykeln.

Skala och skär potatisen i bitar av samma storlek så att de lagar jämnt. Lägg potatis i en kokningskanna och täck med vatten, cirka 1 tum över potatisen. Koka vatten. Salt efter smak – om så önskas – bara ett strö kommer att göra. Laga potatis i 20-25 minuter eller tills de är mjuka.

När potatisen har kokats, dränera och mosa med smör tills den är krämig. Tillsätt mjölk och rör om. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Sked ut och servera.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *